Община Ловеч оповестява ежегодната Процедура за определяне на получателя на

...
Община Ловеч оповестява ежегодната Процедура за определяне на получателя на
Коментари Харесай

Община Ловеч открива процедура за стипендията „Академик Димитър Мишев“

Община Ловеч оповестява годишната Процедура за установяване на получателя на Специална стипендия „ Академик Димитър Мишев “ за новата академична образователна година.

Кандидатите би трябвало да са постигнали:
Среден триумф не по-нисък от отличен 5,50 от Дипломата за приблизително обучение – за новозаписаните в І-ви курс на съответното българско висше училище;Среден триумф не по-нисък от доста добър 5,00 от двата семестъра на миналата академична образователна година – за студентите.
Срокът за подаване на документите в Община Ловеч е всеки работен ден от 1-ви до 31-ви август на всяка година.

Процедурата се организира в интервала от 1-ви до 15-ти септември 2022 година

Стипендията е в размер на 1000 лева и се отпуска от 1-ви октомври, като се изплаща на две равни елементи по банков път по сметка на стипендианта.

Необходими документи за кандидатстване за стипендия:
Заявление-декларация до Кмета на Община Ловеч за приемане на сти­пендията – формуляр по пример на Община Ловеч (Приложения № 1 от Правила за осъществяване на процедура за установяване на получателя на Специалната стипендия „ Академик Димитър Мишев “);Копие от Диплома за приблизително обучение или Уверение от висшето учебно заведение за триумфа от двата семестъра на миналата академична образователна година;Уверение от висшето учебно заведение, че лицето е записано за първи учебен срок на новата академична образователна година;Копия от документи, удостоверяващи присъединяване и класиране в национални и/или интернационалните конгреси в региона на физиката, астрономията, електрониката, автоматизацията и електротехниката;Декларация за дискретност за събиране, запазване и култивиране на персонални данни от Община Ловеч – формуляр по пример на Община Ловеч (Приложение № 2 на Община Ловеч), който се попълня от лицето при подаване на документите.
За приемане на втората част от сумата, стипендианта показва Заявление-декларация до Кмета на Община Ловеч (Приложения № 2 от Правила за осъществяване на процедура за установяване на получателя на Специалната стипендия „ Академик Димитър Мишев “), с приложено Уверение от висшето учебно заведение за триумфа от първия учебен срок за съответната академична образователна година.

Документите се подават персонално или от акредитиран за това представител в деловодството, в Центъра за услуги и информация на жителите в Община Ловеч, ул. „ Търговска “ № 22, 5500 гр. Ловеч.

Димитър Николов Мишев (1933-2003) е роден в гр. Ловеч. Той е български радиоинженер, професор, лекар на техническите науки, учен на Българска академия на науките. Провъзгласен е за Почетен жител на Ловеч от 11 май 1999 година „ За принос в развиването на града “.

По-подробна информация и документите за кандидатстване се намират на уеб страницата на Община Ловеч:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР