Община Ловеч оказва подкрепа по домовете чрез услугата Домашен социален

...
Община Ловеч оказва подкрепа по домовете чрез услугата Домашен социален
Коментари Харесай

Община Ловеч оказва подкрепа по домовете за възрастните хора

Община Ловеч оказва поддръжка по домовете посредством услугата Домашен обществен патронаж на 301 възрастни хора над 65 година, които нямат опция да се самообслужват, както следва: Ловеч – 195 лица; с. Радювене – 12 лица; с. Дойренци – 34 лица; с. Баховица – 12 лица; с. Владиня – 10 лица; с. Умаревци – 4 лица; с. Дренов – 6 лица; с. Чавдарци – 4 лица; с. Александрово – 19 лица; с. Йоглав – 5 лица.

Санитарно – битови услуги от домашни санитари се дават на 20 самотно живеещи възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания.

Община Ловеч прецизно извършва дейностите за предотвратяването и ограничението на разпространяването на ковид

Мобилни интегрирани здравно-социални услуги по план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Ловеч “, финансиран по Оперативна програма РЧР, употребяват общо 161 консуматори от Ловеч, с. Пресяка, с. Казачево, с. Лешница, с. Дойренци, с. Йоглав, с. Радювене, с. Скобелево, с. Горно Павликени, с. Малиново и с. Лисец. Услугите се дават почасово по график в домовете на включените консуматори по плана.

По механизма за персонална помощ в община Ловеч се дава поддръжка от персонални асистенти на 207 ползватели, в това число деца с увреждания и лица с над 90 % увреждания с непозната помощ, за осъществяване на действия в домашна среда за облекчаване на потребности от персонален, домакински и обществен темперамент.

В двете профилирани институции на територията на общината се дават обществени услуги на 70 възрастни хора и лица с увреждания. Община Ловеч дава и резидентна грижа в среда, близка до фамилната, на 92 лица, в т.ч.деца и младежи без и с увреждания.

С цел обезпечаване на повече благоприятни условия за поддръжка на възрастните хора в общината по отношение на зародилата изключителна епидемиологична конюнктура, Община Ловеч възнамерява да обхване в допълнение нуждаещи се възрастни хора посредством услугата Домашен обществен патронаж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР