Горещата политическа седмица и възможностите за сформиране на правителство коментираха

...
Горещата политическа седмица и възможностите за сформиране на правителство коментираха
Коментари Харесай

Журналистът Людмил Илиев: Партиите се уплашиха от резултатите на изборите, това може да ги мотивира да съставят правителство

Горещата политическа седмица и опциите за съставяне на държавно управление разясниха публицистите Пламена Игнатова и Людмил Илиев в ефира на NOVA NEWS.

„ Партиите се поуплашиха от резултатите на изборите. Дори най-големите обединения имат спад в гласоподавателите. Страхът може да бъде мощен мотиватор, с цел да се стигне до вид за държавно управление, даже не с първия мандат “, сподели Илиев.

Той е на мнение, че „ по-безопасният вид е трети мандат, а оттам-нататък да се работи в посока на технократско държавно управление “.

Игнатова счита, че има повече от един вид за сформиране на кабинет. Тя посочи, че към момента не е известно какво ще създадат от Има Такъв Народ и дали в хода на договарянията няма да поддържат вероятно държавно управление.

Игнатова уточни, че другият незнаен фактор е „ Величие “. Тя добави, че може да се стигне до кабинет на малцинството, което да се употребява с очевидна парламентарна поддръжка.

Тя е на мнение, че „ в случай че заиграе на политическото поле, това може да се окаже в помощ на и демократичните сили “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР