Община Кюстендил изпълнява проект за въвеждане на мерки за енергийна

...
Община Кюстендил изпълнява проект за въвеждане на мерки за енергийна
Коментари Харесай

В Кюстендил се изпълнява проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради

Община Кюстендил извършва план за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания.

Това сподели пред Радио „ Фокус” – Кюстендил инж. Росица Плачкова, зам.-кмет на Община Кюстендил. По думите се работи по план с такава устременост с финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” и осъществяването му ще продължи до края на месец март 2019 година. Бюджетът на плана е 2,5 млн. лв..

„ Въвеждат се ограничения за енергийна успеваемост в 5 жилищни блока, като това са блок 43 на улица ”Гладстон”, блок на улица „ Климент Охридски” №5, блок 48 на улица „ Александър Димитров”, блокове 120 и 121 на улица „ Цар Освободител”, съобщи Росица Плачкова. По думите й преди да бъдат направени капиталовите планове, е направено енергийно проучване на постройките.

„ Във връзка с понижаването на температурите, ще спрат дейностите във всички обекти, като ще се работи вероятно, в случай че има такива продължаващи действия, единствено и само такива, каквито са вероятни да се извършват и каквито в други сезони не могат да се изпълняват”, уточни Росица Плачкова и разяснява, че близо 25 % от жилищните блокове в Кюстендил са актуализирани по стратегии за енергийна успеваемост. Тя сподели още, че първият план е бил по Оперативна стратегия „ Регионално развитие”.

„ Там имахме два жилищни блока, които заради приключване периода на осъществяване на програмата бяха трансферирани и бяха финансирани от Националната стратегия за енергийна успеваемост. Така, с тези два спомагателни контракта, договорите по националната стратегия станаха 38, плюс тези пет, само че договорите не значат брой блокове, сред 50 и 60 са блоковете, не мога да кажа с точност”, съобщи Росица Плачкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР