Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „Новите

...
Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „Новите
Коментари Харесай

Община Кюстендил дава рамо на студентка да учи изящни изкуства в Париж

Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „ Новите майстори “ да продължи образованието си в влиятелната Ecole des Beaux Arts или Национално учебно заведение за изящни изкуства в Париж.
Момичето е в трети курс студентка в Националната художествена академия по специалността „ Живопис “.
Пламена взе участие интензивно във всички изложения на кюстендилската школа по изобразителни изкуства „ Новите майстори “, плановете „ Майстора на един декар “ и „ Стълбище – дъждовник “. Доброволец е към Дом за възрастни хора с увреждания „ Ильо Войвода “, а през 2014 година осъществя и независима галерия във фоайето на Общински трагичен спектакъл – Кюстендил.
През 2017 година момичето печели конкурс за петмесечно образование по живопис в влиятелното учебно заведение „ Екол де Боз Арт “ в Париж, по план за замяна на студенти в Европейския съюз-„ Еразъм плюс “.
Периодът на образование е от януари до май 2018 година За този интервал планът обезпечава разноските за квартира и таксата за образование. Режийните разноски и разноските за материали за изобразяване са за сметка на учащият се.
Талантът на Пламена не остава неусетен и от преподавателите в парижкото учебно заведение, по тази причина ѝ оферират да удължи образованието си с още два месеца, без да заплаща такса за него.
За страдание останалите нужни разноски (квартира, режийни и разноски за материали) са непостижими за фамилията и и без финансова помощ Пламена не би могла да остане в Париж още два месеца.
Това е повода от локалната администрация с решение на Общинския съвет да провиснал на Пламена 1000 лв..
Престоят ѝ в Париж трябваше да бъде от 15 януари до 11 май.
Сега тя получава опция да удължи престоя си в културната столица на Европа, където ще развива своя гений и ще бъде в всекидневен контакт със международните шедьоври на изобразителното изкуство.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР