Община Куклен ограничава достъпът до сградата на общинската администрация. Оперативните

...
Община Куклен ограничава достъпът до сградата на общинската администрация. Оперативните
Коментари Харесай

Община Куклен ограничава достъпа на граждани до администрацията

Община Куклен лимитира достъпът до постройката на общинската администрация. Оперативните дежурни ще позволяват жителите до гишето за обслужване по един. Подаването на заявки за прилагане на административни услуги, заплащанията на налози, такси и цени на услуги също ще се прави на едно гише. Заплащането на налозите за недвижими парцели и таксите за битови боклуци може да се реализира и по банков път , изясняват от локалната власт. Контактът сред жители и чиновници ще се реализира на телефон 03115/2120, както и по e-mail: [email protected]. А при неотложна нужда – на гишето за банкет на жители на първи етаж в постройката на общината.
Мерките са превантивни и целят отбягване скупчването на доста хора на едно място и разпространяването на заразните заболявания. От общинската администрация в Куклен приканват жителите да проявят схващане. „ Всички разбираме, че обстановката с COVID-19 е прекомерно стресираща и изисква смяна на проектите, само че дано запазим успокоение и дружно предприемем нужните ограничения, с цел да съхраним себе си и хората към нас! “ – молят от общинската администрация в града.
Предприетите дейности и промени са по отношение на регистриран все още нов епидемиологичен напредък на болести от грип и остри респираторни болести, в това число и тежки остри респираторни инфекции, в изискванията на епидемиологично разпространяване на COVID-19 в международен проект, и рекомендация на Националния действен щаб. Мерките се вкарват за предварителна защита и отбрана на жителите на община Куклен, оповестяват от администрацията там. „ От през вчерашния ден сме в цялостна съгласуваност сред институциите на общинско и регионално равнище за въвеждане на ограниченията след установяването на случаи с ковид в страната. Категорично би трябвало да кажем на жителите да бъдат спокойни, да няма суматоха. И най-важното да се съблюдават напътствията на медицинските експерти “, разясни кметът на града Мария Белчева.
Служителите, работещи директно с жители, ще употребяват защитни маски и ръкавици. В постройките на общината и на кметските наместничества се подхващат строги санитарно-хигиенни ограничения като на всеки 1 час ще се дезинфекцират плотовете, бюрата, помощните маси, телефоните, компютърните конфигурации, химикалите за жители, дръжките на вратите. На всеки 2 часа помещението ще се проветрява и ще се дезинфекцира пода. Детска градина „ Приятели “ ще е със засилен филтър на входа за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Общината е закупила и предоставила на детските и учебни заведения 10 безконтактни термометъра. Въвежда се и спомагателна стерилизация на учебните заведения, детската градина и общинските обществени центрове.
Всички пространства на институции, които работят с жители, ще се дезинфекцират по 4 пъти дневно. Препоръчва се публичните здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат спомагателни ограничения за разчистване с дезинфектанти 4 пъти на ден. Преустановят се всеобщите мероприятия, в това число спортни и културни, в които се събират доста хора на закрито на територията на общината, включително заниманията на клубовете за извънкласни действия, подготвителните занимания на всички спортни клубове на територията на общината. Спират се подготовките и груповите пътувания на всички клубове и самодейни сформира, както и активността на клубовете на пенсионера и на клуба на дамата.
Фирма-превозвач, която прави публичен транспорт на пасажери, е получила наставление за по-строги хигиенични ограничения за спомагателна стерилизация на транспортните средства. Всички физически и юридически лица да оказват подпомагане и помощ на здравните чиновници и на органите, свързани с активността по преодоляване на епидемиологичната конюнктура, приканват от общинската администрация в Куклен.
Препоръчва се на притежателите на търговски обекти, банки и центрове за работа с клиенти да подхващат ограничения за спомагателна стерилизация на комерсиалните обекти и да покачат хигиеничните условия към личния състав при осъществяване на търговия навън. Препоръки са отправени и към притежателите хотели, места за настаняване и заведения за хранене и развлечения да подхващат ограничения за спомагателна стерилизация в обектите, да покачат хигиеничните условия към личния състав и да обезпечат измиващи и дезинфекциращи препарати в санитарните възли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР