Община Котел и тази година успя да предизвика радост и

...
Община Котел и тази година успя да предизвика радост и
Коментари Харесай

В приказно шоу се превърна осмото издание на празника „Коледа с приятели“

Община Котел и тази година съумя да провокира наслада и неспокойствие измежду своите поданици като провежда паметен празник за дребни и огромни на площад „ Възраждане “. Тези страсти се случиха по време на обичайното коледно празненство, което за осма година потвърди, че магията на коледния дух и на дребните жестове на любов, топлота и внимание, могат да трансфорат стотици непознати хора в едно огромно семейство най-малко за една вечер!



По традиция празникът се организира под патронажа на кмета на Община Котел Коста Каранашев, който в навечерието на Рождественските празници посрещна Даскалската коледарска група при Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “. Групата благослови всички котленски фамилии и целия български народ със здраве и дълъг живот, след което получи като подарък от Каранашев – коледна питка и алено вино.



Греещите очички на децата бяха вперени към сцената, в очакване на Дядо Коледа и Снежанка, само че преди този момент изгледаха в унес представлението „ Куклата на Мери “ квалифицирано особено за тях от актьорите на Държавен куклен спектакъл – Сливен и огнено зрелище, показано от артистите на танцовата група „ Bright bites “.

Кметът поздрави децата, като им пожела доста здраве, благополучие и любов в фамилиите им.

„ Този празник е за вас, скъпи деца! Пожелавам на всички ви през новата година да бъдете здрави, целеустремени и положителни! На вашите родители поисквам да поставят грижи за вас, тъй като това, което през днешния ден вършат те вас, ще ви трансформира в положителни и сполучливи бъдещи жители на община Котел! “, сподели Каранашев. Кметът добави още, че изтичащата година е била тежка, само че побърза да успокои присъстващите, че за 2024 година, Община Котел към този момент има няколко утвърдени плана, които ще окажат влияние върху бъдещото развиване на родния край.



Най–дългоочакваният миг настъпи с идването на Дядо Коледа. Белобрадият дъртак дойде с дарове за 600 деца до четвърти клас от цялата община, а раздаването им провокира доста страсти и екстаз измежду най-малките, които не пропуснаха да се снимат с него.

За всички останали посетители на тържеството имаше доста приятни изненади, гратис греяно вино по специфична рецепта, чай и вкусно телешко варено. По традиция коледният празник приключи със заря и концерт на рок-група „ Ямбол проджект “, а палавниците си потеглиха радостни и въодушевени, прегърнали своите коледни блага.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР