Община Каварна възнамерява да повиши с 10 на сто екологичния

...
Община Каварна възнамерява да повиши с 10 на сто екологичния
Коментари Харесай

Община Каварна също вдига данъка на колите

Община Каварна има намерение да увеличи с 10 на 100 екологичния и имуществения съставен елемент в налога върху транспортните средства, съгласно препоръчаните за публично разискване промени в наредбата за локалните налози, такси и цени на услуги, оповестява Novini.bg.

Община Каварна планува да усили ресурса за чистотата следващата година до 2 328 000 лева

Според кметската администрация, в този момент екологичният съставен елемент на налога е с най-ниски стойности в общината и по този начин не може да бъде реализиран важен екологичен резултат. Предлага се коефициентът да бъде от 1.21 за коли без екологична категория и с Евро-1 и 2 до 0.44 лв. за Евро-6 и по-висока категория.

Стойността на налога се подвига с 10 на 100 и съгласно мощността на мотора като до 55 kW ще се начислява по 0.44 лв. за киловат. За мотори с мощ над 245 kW ще се дължи по 2.58 лв. за киловат, съгласно предвижданите промени.

През отиващата си година в общинския бюджет са планувани доходи от налога върху моторните транспортни средства в размер на близо 586 000 лв. като до момента са събрани към 440 000 лв., показват от общината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР