Община Гоце Делчев реализира успешно пореден голям инфраструктурен проект -

...
Община Гоце Делчев реализира успешно пореден голям инфраструктурен проект -
Коментари Харесай

Домът на културата в град Гоце Делчев е напълно обновен по мащабен проект

Община Гоце Делчев осъществя сполучливо следващ огромен инфраструктурен план - „ Обновяване и рационализация на Дом на културата „ Пейо Яворов “ град Гоце Делчев “. Проектът се финансира посредством комбинирана поддръжка – безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и от финансов инструмент обезпечен от  Фонд за градско развиване Юг. Общата стойност на плана е 8 465 058.45 лв..
Главната цел на плана е възстановяване изискванията за достъп до културен живот посредством рационализация на културната инфраструктура в гр. Гоце Делчев.
В рамките на плана са изпълнени следните действия: осъществени строителни действия по изцяло възобновяване на постройката и пространства в нея; въведени ограничения за енергийна ефективност; възобновени и построени всички системи, свързани с обезпечаване на сигурност по време на осъществяване на културните мероприятия и представления; доставени, инсталирани и конфигурирани нови и съвременни системи за озвучаване и звучност, ефектно осветяване, театрална машинизация и други в залите в сградата; построена налична архитектурна среда за хора с увреждания до всички равнища и пространства в постройката.
Днес, община Гоце Делчев организира заключителните осведомителни събития по плана – конференция и разкриване на обекта. По време на конференцията бе показан плана и всички действия по него.  Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов напомни, че постройката е строена преди повече от 40 години и в нея с непринуден труд, материали и всякаква поддръжка е взело участие интензивно локалното население. „ Искаме всичко това, което е построено преди години с доста обич от хората за хората, да се запази и за идващите генерации. Сега го обновихме и ремонтирахме, като то се трансформира в един същински съвременен и комфортен Дом на културата. Много значимо е от тук нататък, направеното да се пази и от жителите “, сподели кметът Владимир Москов.
На заключителните осведомителни събития участва цялото управление на община Гоце Делчев, общински съветници, представители на компанията – реализатор на обекта, проектанти, инженери и други лица, взели участие в реализирането на плана. Новата облага бе публично открита с прерязването на лентата от кмета на общината Владимир Москов, ръководителя на Общинския съвет Иван Геров и шефа на компанията – реализатор Георги Шапков. След това, всички присъстващи имаха опцията да прегледат на място актуализирания Дом на културата, както и да участват на проява на новите звукови и осветителни системи, с които разполага изцяло ремонтираната сцена.
Освен всички направени поправки и усъвършенствания, посетителите на Дома на културата ще могат да се насладят и на прелестни картини, съхранени във фонда на читалище „ Просвета – 1865 “ гр. Гоце Делчев, които красят коридорите и стълбищата.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР