Община Габрово внесе проектни предложения за закупуване на три електромобила

...
Община Габрово внесе проектни предложения за закупуване на три електромобила
Коментари Харесай

Община Габрово кандидатства за финансиране на три електромобила

Община Габрово внесе планови оферти за закупуване на три електрическия автомобил с финансова поддръжка от Националния поверителен екофонд (НДЕФ).

Кандидатстването е по скица за поощряване потреблението на електрически транспортни средства в границите на Инвестиционната стратегия за климата.

Две от екологичните возила са планувани за работата на Общинския инспекторат. Идеята е да се употребяват от инспекторите, които правят контролни действия във всички 134 обитаеми места от общината.

Другият електрически автомобил е плануван за звено „ Заведения за обществени услуги “. Той ще подкрепи услугата „ Асистентска поддръжка “, която употребяват повече от двеста души в града, селата и някои труднодостъпни адреси.

За утвърдените планове се отпускат безплатно 20 000 лева за един електромобил. На последното си съвещание Общински съвет – Габрово даде единодушие за обезпечаване на съфинансиране до 131 000 лева от временен излишък – държавно делегирани действия за обществени услуги, и от Постановление на Министерски съвет 326/2021 за разноски по отношение на КОВИД-19.

Електромобилите би трябвало да устоят 150 км пробег с едно зареждане и оптималната скорост най-малко 80 км/ч. Да са снабдени с литиева батерия с потенциал най-малко 25 киловатчаса и гаранция не по-малко от 5 години.

През 2017 година Община Габрово електрическата КИА „ Соул “, а от 2018 година употребява и музей „ Етър “. През 2021 година бяха доставени марка „ Рено Зое “, с които се прави екоконтрол. Колите бяха закупени посредством съфинансиране от НДЕФ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР