Община Габрово се включи като партньор в проекта Алианс на

...
Община Габрово се включи като партньор в проекта Алианс на
Коментари Харесай

Община Габрово развива интелигентната специализация по европроект

Община Габрово се включи като сътрудник в плана „ Алианс на районни иновационни екосистеми, основан на тактики за умна специализация “ (ARIES4).

Дейностите са по интернационалната стратегия „ Еразъм+ “ 2021–2027 година и ще се осъществят до 2025 година Размерът на финансирането е 542 194 евро, а бюджетът за Габрово – 30 225 евро.

Представители на девет районни организации от Испания, Дания, Швеция и България ще си сътрудничат в основаването на механизми за стабилно развиване на политиките за умна специализация. Идеята е да се усили потенциалът на участниците за осъществяване на .

Разработката ще сплоти университети, професионални учебни заведения, обществения бранш, бизнеса и обществото като цяло, предоставяйки им познания, умения и принадлежности за планиране и използване на устойчиви модели за умна специализация.

Националната иновационна тактика за умна специализация за интервала 2021–2027 година нарежда Габрово в три предпочитани посоки – „ Мехатроника “, „ Информатика и ИКТ “ и „ Чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна стопанска система “. И до момента в който последното направление е хоризонтално и предпочитано за всички области в страната, мехатрониката и осведомителните технологии са двете водещи сфери за Габрово.

Сред главните сътрудници в плана е Регионалният иновационен център „ Амбициозно Габрово “, а като заинтригувани страни са асоциирани локалните акционерни сдружения „ Сенстейт Технолоджис “ и „ Мехатроника “, както и Техническият университет и Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ в Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР