Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх

...
Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх
Коментари Харесай

Заради Covid Габрово отменя тържествата на Шипка за 3-ти март, но Радев и Караянчева ще са там

Община Габрово анулира основаната организация за църковно-военен обред на връх Шипка във връзка националния празник Трети март.

Отменянето на тържеството е по отношение на постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от основния държавен хигиеничен контрольор Ангел Кунчев, в което се приказва за повишение на броя на новорегистрираните случаи на ковид в страната, оповестиха от габровскаата община в петък.

Според доцент доктор Ангел Кунчев скупчването на огромно голям брой хора от разнообразни обитаеми места крие риск от разпространение на вируса и по тази причина провеждането на проведени тържества е нецелесъобразно.

От общината афишират, че анулират планувания църковно-военен обред на 3 март на връх Шипка, както и проведения за жителите автобусен превоз. Временната организацията на придвижването от страна на пътната полиция се резервира.

В памет на починалите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма " Успение на Пресвета Богородица ", а в 10,00 часа на централния площад " Възраждане " в града ще бъде повдигнат националният байрак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР