Община Чавдар се намира в Златишко-Пирдопската котловина, в подножието на

...
Община Чавдар се намира в Златишко-Пирдопската котловина, в подножието на
Коментари Харесай

Красотата на България: село Чавдар

Община Чавдар се намира в Златишко-Пирдопската долина, в подножието на Стара планина, на към 70 километра от столицата София. В съседство е с градовете Златица и Пирдоп. Състои се единствено от едно обитаемо място – с. Чавдар. Населението е към 1100 жители – осмата най-малка община в Република България. Това споделя Уикипедия за село Чавдар.

Тя обаче не може да опише за хубостта на това малко селце, сгушено измежду красива природа. Ако ви би трябвало концепция за еднодневно бягство от огромния град, това е превъзходен избор. Тишина, непорочност и успокоение.

Бившият кмет на селото Пенчо Геров, който заема този пост цели 16 години, споделя: „ Щастлив съм, че станах кмет, тъй като в този момент, когато виждам какъв е Чавдар и си припомням какъв беше, когато пристигнах, изпитвам някаква горделивост за годините, за които съм бил кмет. Тук всичко се промени радикално. Може да звучи нескромно, само че аз имам извънреден опит в построяването на капиталови планове.С това съм се занимавал 40 години в медодобивния комбинат и съм управлявал доста средства. Първата ми задача, когато станах кмет беше да намеря пари, с цел да стартира да върша промени в селото. В интервала 2008-2014 година спечелихме доста планове – преустроихме улиците, изградихме паркове, музеи, спортно-туристическите атракции в общината. Сега в Чавдар съвсем няма неасфалтирана улица. Така селото се промени. Аз съм кмет късметлия. " , споделя той пред bnr.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР