Община Бургас въвежда превантивни мерки в детските ясли, градините и

...
Община Бургас въвежда превантивни мерки в детските ясли, градините и
Коментари Харесай

Въвеждат превантивни мерки срещу грип в Бургас

Община Бургас вкарва превантивни ограничения в детските ясли, градините и учебните заведения за ограничение на разпространяването на грип и грипоподобни болести през зимния сезон. Поради упования пик на грип вид А и B в България от средата на януари кметът Димитър Николов подрежда шефовете на детските и образователните заведения да проведат разяснителна акция за клиничните признаци на грип и да подхващат превантивни дейности против болестта, оповестиха от общината. Превантивни ограничения се вкарват и в градския превоз и редица публични места , в които се събират групи хора.

Ето и съответните ограничения против разпространяване на грип, които би трябвало да се ползват:
Използване на безконтактни термометри за премерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини. При констатиране на посочените признаци незабавно да се търси подпомагане на медицински личен състав, като не се позволява самолечение; Често и дълготрайно (над 30 сек.) измиване с топла вода и сапун (при влизане, преди храна, след излизане) на ръцете на децата в яслите и детските градини; Използване на антивирусни дезинфектанти на спиртна основа за ръце от личния състав в детските ясли, детските градини, от преподавателите и учениците в училищата; Редовно разчистване и стерилизация на играчките в яслите и детските градини; Да се предизвестяват децата да не допират с ръце очите, носа и устата си; Често, интензивно, малко проветряване на въздуха в затворените пространства - в детски ясли, детски градини и в училищата; Поставяне на дезинфектанти за ръце в обществени служби, касови салони, заведения и места, в които се събират групи хора; Отправяне на рекомендация за слагане на дезинфектанти за ръце в огромните търговски вериги, молове, при всеобщи културни и спортни мероприятия и други места, където има скупчване на доста хора; Редовно проветряване и стерилизация на повърхностите в затворените пространства, на транспортните средства от градския и междуселищен публичен превоз, на пенсионерските клубове. Поставяне в тях на дезинфектанти за ръце; В учебните заведения в часа на класния началник - информиране на учениците какво съставляват грипните болести, по какъв начин се лекуват и по какъв начин да се предпазим от тях; При демонстрация на признаци се предлага носенето на защитни маски на обществени места и в публичния превоз.
От община Бургас приканват жителите да се пазят и припомнят, че грипът е мощно заразно вирусно заболяване, разпространяващо се извънредно бързо по въздушно-капков път. Основните признаци на грип са свързани с остро начало с висока температура (над 38º С), главоболие, болки в мускулите и ставите, общо неразположение и мощна изнемощялост, хрема, болки в гърлото и кашлица. Най-уязвими са децата, юношите, възрастните хора над 65-годишна възраст и лицата с слаба имунна система или с хронични болести белодробни, сърдечно-съдови, бъбречни, чернодробни, диабет и други Най-често болестта се популяризира от болен човек, който предава вируса на контактни лица посредством респираторни тайни, отделяни при кашлица, кихане, диалект и издишване. Заразяването може да стане при пряк контакт с болното лице или при контакт със инфектирани повърхности.
 Лекари още веднъж приканиха да се имунизираме и да носим маски
Лекари още веднъж приканиха да се имунизираме и да носим маски

Едно лекуване би ни коствало до 200 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР