Община Бургас организира плувен маратон, който ще се проведе от

...
Община Бургас организира плувен маратон, който ще се проведе от
Коментари Харесай

Плувен маратон ще се проведе от острова Света Анастасия до моста в Бургас

Община Бургас провежда плувен маратон, който ще се организира от острова " Света Анастасия " до моста на централния плаж в Бургас. Разстоянието е 6400 метра по права линия. Това оповестиха от общинския пресцентър. От там осведомиха, че дистанцията от " Света Анастасия " до мостика може да бъде преплувано в свободно определен жанр. Няма да се позволява потреблението на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ извън.

Участници в надпреварата могат да бъдат всички навършили 16 години. Маратонът ще се организира на 10 август. Заявките за присъединяване стартират от на следващия ден. Плувното съревнование ще стартира от острова. До там всички участници ще бъдат превозени с транспортен съд.

Всички, записали се, ще преминат прелиминарен медицински обзор, който ще се извърши по-рано в деня на надпреварата.

Времето за финиширане е закрепено на 1 час. С оглед сигурността на състезателите по време на маратона ще бъде обезпечен реанимационен екип на вода, който ще съпровожда участниците по целия маршрут.

Класирането е до 10-то място, настрана за мъже и за дами. Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място - 700 лв., 2 място - 500 лв., 3 място - 350 лв., 4 място - 250 лв., 5 място - 200 лв., 6 място - 150 лв., 7 място - 125 лв., 8 място - 100 лв., 9 място - 75 лв., 10 място - 50 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР