Община Бургас издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация на обновената

...
Община Бургас издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация на обновената
Коментари Харесай

Обновиха стара сграда на ул. „Шейново“ със средства по ОПРР и с подкрепата на Община Бургас

Община Бургас издаде уверение за въвеждане в употреба на обновената постройка на ул. „ Шейново “ №12. Тя е издигната през 1961 – 62 година и до през днешния ден не беше ремонтирана съществено.

Собствениците на постройката се възползваха от опцията да аплайват и завоюваха средства от Оперативна стратегия „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е един от 21 такива, които се извършват в града с административното подпомагане на Община Бургас. Във всеки от тези случаи бенефициент са дейни притежатели на частни здания.

Успешно изпълнените действия на ул. „ Шейново “ №12 са следните: топлинно уединяване на външни стени, покрив, подова структура, замяна на прозорци и външни порти с нови с PVC профил, замяна на осветителни тела в общите елементи с нови енергоспестяващи.

В постройката живеят 6 семейства (20 обитатели).

Дейностите са изпълнени в границите на план BG16RFOP001-1.004-0014-C01 „ Обновяване и използване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания на територията на град Бургас – стадий 2 ”, финансиран по Оперативна стратегия „Региони в растеж“ 2014-2020.

„ През последните години Бургас промени и усъвършенства своя образ, ставайки все по-привлекателен. Щастлив съм, че нашите старания са подкрепени от жителите. Сигурен съм, че всички се гордеем с града си и желаеме да го оставим на идващите генерации по-красив и развъртян, в сравнение с бе наследен на нас. Затова благодаря на всички за персоналните старания! Все по-често виждам реставрирани остарели частни здания, за които притежателите даже не са търсили външна помощ, а са се справили напълно сами. Имаме още доста работа в тази посока, само че сме на прав път. А гостите на града могат да бъдат сигурни, че с всяка последваща година ще продължим да ги изненадваме прелестно! “, сподели кметът Николов.

Резултатите от осъществяването на такива ограничения за енергийна успеваемост са понижени сметки за отопление, икономисан въглероден диоксид в атмосферата, усъвършенстван външен тип на постройките, комфорт за техните жители и сигурност за преминаващите пешеходци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР