Община Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха

...
Община Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха
Коментари Харесай

Община Бургас спечели проект за обновяване на пожарната

Община Бургас и Министерство на районното развиване и благоустройството подписаха контракт за безплатна финансова помощ по план " Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройка на РСПБЗН-Бургас ". Предстоят интервенции по ограждащи детайли и съоръжения, възстановяване на експлоатационните характерности на постройката и обезпечаване на налична среда за хора със затруднена подвижност.
Финансирането на плана идва от Оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР) 2014-2020. То е в размер на 521 030 лева, част от които обезпечава Община Бургас като наложителния % съфинансиране.

Проектът ще увеличи до клас " В " статуса на две здания нa РСПБЗН-Бургас. Очакванията са спестената сила да доближи към 65 % и да бъдат понижени въглеродните излъчвания във въздуха в този регион на града. В същото време ще бъде усъвършенстван комфортът на работещите в постройката 143 чиновници, както и този на повече от 8000 жители годишно, ползващи административните услуги, предоставяни от институцията. С осъществяването на плана ще бъде продължен виталният цикъл на сградния фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР