Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия

...
Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия
Коментари Харесай

Община Болярово посреща делегации от четири държави в месеца на виното в рамките на международен проект

Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия и Словения в интервала 11 - 14 февруари, заяви кметът Христо Христов. Поводът е интернационален план за разпространение на лозарството и винопроизводството в обичайни аграрни региони.

Крайграничната община в област Ямбол си партнира в самодейността с 16 задгранични общини - Ведра (Испания), Кампанари (Италия), Лузада (Португалия), словенската Лендава и Местната инициативна група " Загорие - Сутла ", която обгръща 11 общини в Хърватия.

На 12 февруари ще се състои конференция, на която ще бъдат показани начинания за поддръжка на локалния лозаро-винарски бранш. В идващите дни гостите ще имат опция да посетят винарни в района, а на 14 февруари ще се включат в отбелязването на празника Трифон Зарезан в лозовите масиви до с. Стефан Караджово.

Проектът стартира в края на 2022 г. и дейностите ще продължат до края на тази година. Стойността му е малко над 148 хиляди евро, разпределени сред сътрудниците. Европейското финансирането е обезпечено по стратегия „ Граждани, тъждество, права и полезности “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР