Община Белоградчик ще покаже туристическите си обекти чрез информационно пътуване,

...
Община Белоградчик ще покаже туристическите си обекти чрез информационно пътуване,
Коментари Харесай

Белоградчик показва туристическите си атракции

Община Белоградчик ще покаже туристическите си обекти посредством осведомително пътешестване, проведено с Асоциацията на екскурзоводите в България. То носи името „ По въздух и вода, под скали и по върхове – авантюристичен туризъм на граници, без граници”. По традиция то се организира при започване на дейния туристически сезон и е за три дни. Стартът се дава на 15 март и ще завърши на 17 март 2019.
Маршрутът стартира от Северозападния район – село Фалковец, Белоградчишки скали, град Белоградчик, Магурата, Дунавски бряг при Видин, Неготинска Крайна, Майданпек, Райкова пещера, Виминациум. През първия ден гостите ще бъдат в хана при с. Фалковец, където ще имат опция за винена дегустация на виновност от близката маза до с. Боровица. Отам туроператорите могат да се срещнат с Легендите на вкаменения свят, като вземат присъединяване в пешеходен преход до скалата на „ Богинята-майка “ и Скалата на влюбените в непознатата част на Белоградчишките скали. Този маршрут е походящ за пешеходен туризъм или да се минава с колела. Денивелацията е до 100 м; дължина – до 1 км.; компликацията е приблизително равнище. Организаторите поучават да се носят туристическите обувки. Следваща спирка е Белоградчик, с посещаване на Природонаучния музей, единствен в Северозападна България, разполагащ с общ фонд от 3000 експоната. След къса фотопауза в Белоградчишката цитадела, гостите ще бъдат поздравени от община Белоградчик.
Посетителският център дава интерактивна холограмна апаратура – 3D визуализация на крепостните стени и кули в исторически аспект – от времето на Римската империя до наши дни. Тук ще бъде показан културният и фестивален плакат за 2019-та, еко-, вело – и пешеходни направления. Следваща точка в осведомителния маршрут е пещера Магурата.
Организаторите оферират голям брой атракции с адреналин в кръвта: с планински колела до Рабишкото езеро; „ Магура сафари с UTV “ – майсторски клас, привързано издигане с топловъздушен балон над езерото. Атракциите са проведени от Агенция за районно рзвитие и бизнес център Види. Вечерта ще продължи с турлашка вечеря с доста музика, забавление, сладкиши и песни от Салашките баби.
На идващия ден осведомителният тур продължава с завършения на „ тихия наследник Дунав “ – на чаша гъмза и „ задевки “. Домакини ще бъдат Регионалната библиотека „ Михалаки Георгиев “ и Сдружение „ Видински фонд „ Читалища “. Третият ден от осведомителния тур ще ви заведе в „ царството на мамутите и римски легиони”, което е на територията на Република Сърбия.
Целта на уредниците е да се разшири обсега на туристи, защото всяка година се презентират нови туристически атракции – винен, кулинарен, ловджийски, културен, достоверен селски и трансграничен туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР