Община Балчик ще въведе интегрирана информационна система за административно обслужване

...
Община Балчик ще въведе интегрирана информационна система за административно обслужване
Коментари Харесай

Въвеждат интегрирана информационна система за административно обслужване в Балчик

Община Балчик ще вкара интегрирана осведомителна система за административно обслужване на жителите и бизнеса, оповестяват от кметската администрация. Нововъведението е част от партньорски план на черноморските общини в трансграничния район Добрич-Констанца за основаване на мрежа за интелигентно съдействие сред локалните администрации. Инициативата се финансира по програмата за трансгранично съдействие "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 ".

Новата осведомителна система ще обезпечава активността на деловодството в общината, ръководството на административните услуги, на общинската благосъстоятелност и територията, на договорите за наем, на локалните налози и такси. Софтуерната платформа ще разрешава и ръководството на планове и контракти, на които общината е възложител, на актове за определяне на административни нарушавания и наказателни постановления,на категоризацията на туристически обекти и други, разясняват от общината. Ще бъде основан електронен списък, както и уебсайт за даване на услуги, за инспекция на отговорностите и заплащане по електронен път.

Общината към този момент разгласи социална поръчка за доставка и въвеждане в употреба на интегрираната осведомителна система. Офертите на претендентите ще бъдат отворени на 22 януари в постройката на общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР