Община Асеновград съобщава, че Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане

...
Община Асеновград съобщава, че Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане
Коментари Харесай

Стартира укрепване и възстановяване на свлечената част от ул. „Странджа“ в Асеновград

Община Асеновград оповестява, че Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет (МКВПМС) отпусна средства за създаване на подпорна стена на улица "Странджа ". Сумата е в размер на 152 253 лв.. Част от пътя в посочения сектор се е срутил поради свлачищни процеси. От години обектът чака да бъде укрепен и да се възвърне пътната настилка, създавайки заплаха за преминаващите коли и пешеходци.

Към днешна дата община Асеновград към този момент разполага с финансови средства за обезпечаване на строително-монтажните действия.

Проектът включва подпорна стена с дължина 35 метра и 50 сантиметра. Височината й във забележимата зона ще бъде от 1 метър до 2,40 метра, без фундамента. В горната част на стената ще се извърши уголемение от 75 сантиметра, което разрешава създаване на тротоар, от страна на стената - 1,25 метра. Размерите на пътното платно ще бъдат непокътнати на 2,25 метра. Тротоарната част ще бъде обезопасен с бетонов защитен парапет. Предвидено е и цялостна реорганизация на пътната настилка.

Община Асеновград има издадено строително позволение и започва социална поръчка за избор на реализатор за обекта. В допълнение, кметът на града лекар Христо Грудев организира среща с ВиК - Пловдив, по време на която градоначалникът убеди представителите на водното сдружение да подменят водопровода в зоната на ремонта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР