Община Ардино отменя всички масови мероприятия, които са планувани за

...
Община Ардино отменя всички масови мероприятия, които са планувани за
Коментари Харесай

Община Ардино отменя всички масови мероприятия до края на годината

Община Ардино анулира всички всеобщи мероприятия, които са планувани за осъществяване на територията на общината до края на 2020 година, в това число и Фестивалът на родопското мляко.

Причината е разрастващият се проблем с коронавуруса, заяви БНР.

Решението бе взето единомислещо на обичайна работна месечна среща на кмета на общината инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на обитаеми места.

" Разумно е да отменим обичайните всеобщи мероприятия. Голяма част от тях се организират през летните месеци и ранната есен. Виждате, че за жалост фрапантно се усилва броят на инфектираните с COVID-19 в Кърджалийско. Не би трябвало да се отпускаме и да се успокояваме. Трябва самообладание и отговорност от всеки. Трябва един различен да се пазим ", съобщи кметът.

Той прикани за още по-строга дисциплинираност.

Градоначалникът Изет Шабан акцентира, че остава 14-дневната карантина до 30 юни при влизане в страната на изселници от Турция и някои страни от Европейския съюз.

По време на кметската среща бе разисквана и опцията за подаване на заявки за издаване на български персонални документи на мобилен екип на ОД на МВР-Кърджали.

Кметът инж. Изет Шабан прикани сътрудниците си да основат нужната организация за облекчение на жителите, с цел да се възползват от услугата. Тази година се чака към 10 000 ардинчани да подменят персоналните си документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР