Обществото трябва ясно да заяви какво иска от обществената медия,

...
Обществото трябва ясно да заяви какво иска от обществената медия,
Коментари Харесай

Милен Митев: Марката БНР трябва да продължи да е синоним на качество

Обществото би трябвало ясно да съобщи какво желае от публичната медия, да разпише нейната задача. БНР би трябвало да продължи да бъде синоним на българската просвета и да дава достъп до достоверна информация. Изграждане на единна тактика в основаването на наличието на БНР, както и вложения в медийните форми. Формиране на обособени журналистически екипи и механизми за съгласуваност, посредством които да се работи по-лесно и качествено. Хората, които основават радиото, би трябвало да са склонни към смяна. Именно хората са и най-важни. Това са целите на новоизбрания общоприет шеф на Българското национално радио Милен Митев. По определение на подкрепилите го членове на Съвет за електронни медии " концепцията му е реалистична и в най-голяма степен дава отговор на условията за поста ".

Ето по какъв начин разяснява в предаването " Мрежата " детайлите на своята идея Милен Митев:

Обществената задача на радиото и законовата рамка

" Важно е да имаме в детайли разказана публичната задача на радиото, и то освен поради рекомендациите на Европейската комисия. Общественото радио не може да живее откъснато от обществото. Обществената задача се дефинира точно в Закона за радиото и малкия екран. В момента тази формулировка е много обща. За мен няма подозрение, че би трябвало да има ясно разказване на задачата и обвързваното с нея публично финансиране . Независимото и предвидимо финансиране е извънредно належащо, с цел да имаме самостоятелна социална медия. Ако има ясни механизми и логаритми за установяване на финансирането, радиото няма да бъде подвластно от краткотрайни политически решения.

Хубаво е, че стартираме от добра основа – българското общество и в този момент ни има вяра . Обществените медии съумяват да изградят една от най значимите си задания – да запази доверието на своята публика. Ние не се борим толкоз за рейтинг – за нас той е значим, само че не определящ. За нас най-важно е чувството за добавената стойност, която даваме на обществото. Разбира се, това доверие не може да се приема за даденост. Мисля, че е доста значимо това доверие, с което се употребяват нашите ефирни стратегии да бъде пренесено на всички места, където се вижда логото и марката на БНР – в другите форми на нелинейни медийни услуги. Подкасти, фичъри, по-различна версия на нашия интернет уебсайт, повече профилирани артикули, които да показват архивите, активността на музикалните сформира – тъй че марката БНР да продължи да бъде синоним на качество, синоним на българската просвета, на българското изкуство и на правото на информация .

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР