Обществото трябва да разбере защо България даде възможност на Русия

...
Обществото трябва да разбере защо България даде възможност на Русия
Коментари Харесай

Временна комисия да разнищи пътната карта и Турски поток, иска ПП-ДБ

Обществото би трябвало да разбере за какво България даде опция на Русия да започва войната в Украйна. България обслужи геополитическият интерес на Путин и на Русия, обявиха депутати от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес депутатите Венко Сабрутев, Мартин Димитров и Ивайло Мирчев, внесоха в 49-ото Народно заседание план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да проверява обстоятелствата и събитията за изчезналата пътна карта, която в следствие беше открита в мейлите на съветски депутати, както и всички обстоятелства и условия за построяването на Турски поток.

Венко Сабрутев акцентира, че планът Турски поток, с който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се гордеел е знак на корупцията в България.

На въпрос за какво внасят законопроекта за анкетна комисия едвам в този момент, Той отговори: Темата „ Турски поток “ беше част от договарянията ПП-ДБ и ГЕРБ. Те отхвърлиха да включат тази тематика в дневния ред на Народното събрание. Днес, когато ние към този момент нямаме ангажимент да имаме болшинство, може умерено да извадим тематиката пред българското общество.

Българските жители би трябвало да знаят за какво бяха изхарчени 3 милиарда лв. за съветска тръба, която ще транспортира съветски газ, добави Сабрутев.

ГЕРБ са като ветропоказател – един ден поддържат Путин, на идващия споделят какъв брой значима е диверсификацията. Искаме да забележим какви задължения от името на България са подкрепяни. Такава комисия ще предложим и такава комисия ще има – и в този, и в идващия парламент, в случай че би трябвало, сподели от своя страна Мартин Димитров. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР