Обществото не е дисциплинирано и това не позволява сериозно .

...
Обществото не е дисциплинирано и това не позволява сериозно .
Коментари Харесай

Математик: Платото вещае нарастване на случаите на Covid-19

Обществото не е дисциплинирано и това не разрешава съществено. Това мнение изрази пред БНР математикът. Според него няма воля за налагане на ограниченията, изключително в провинцията.
Той се базира на базовото репродуктивно число, което демонстрира приблизително какъв брой души заразява един човек в България.
„ След Нова година това число се увеличи и е 0.99, близо единица. В момента поддържаме много устойчиво равнище. Изглежда ни като спад, само че сега имаме плато на случаите. “
Според математика „ това плато е предвестител на повишаване “.
Не е време за разхлабване на ограниченията, тъй като имаме повишение на случаите при децата, а връщането в учебно заведение би трябвало да е съпроводено с доста строги ограничения, изясни Томов.
Лъчезар Томов съпостави ниския дял на на този стадий с модата.
„ Това е като модата със скъсаните дънки. Известно време доста малко хора носят скъсани дънки. Изведнъж се оказва, че те са на всички места. По същия метод ще се смени мнението за имунизациите. “
 Коронавирусът в България: Оздравелите са четири пъти повече от новите случаи Коронавирусът в България: Оздравелите са четири пъти повече от новите случаи
Броят на новите случаи на ковид означи растеж и като безусловно число, и като %. За 11 януари са регистрирани 620 нови случая, т...
Не сме сложили бързата имунизация като приоритет за отварянето на стопанската система и на обществото, счита Томов, съгласно който „ държавното управление би трябвало да форсира “.Проблемът на образованието не е дали е присъствено или е онлайн, акцентира Лъчезар Томов.
По думите му първият проблем е дисциплината, а вторият – „ методът, по който се преподава и който отхвърля деца от учене и това не може да се промени с обстоятелството, че са отдалечени “.
„ Има доста съществени систематични проблеми в образованието, което се отразява и на грамотността на популацията, даже на учителите “, разяснява преподавателят.
Според Томов интервалът на затваряне е могъл да се употребява за преосмисляне на цялостната идея на преподаване, в това число формалното оценяване съгласно грешките и наизустяването на образователен материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР