Общественото мнение и последните данни показват, че т.нар. “Брегрет (разочарованието

...
Общественото мнение и последните данни показват, че т.нар. “Брегрет (разочарованието
Коментари Харесай

Обрат: 62% от британците смятат напускането на Европейския съюз за провал

Общественото мнение и последните данни демонстрират, че така наречен “Брегрет ” (разочарованието от Брекзит) е достигнал нови висоти, като броят на британците, които споделят, че решението за овакантяване на Европейския съюз през 2016 година е било вярно, е на най-ниското си ниво – единствено 31 %.

Почти два пъти повече от запитаните – 56 %, споделят, че решението е било неправилно. Броят на гласувалите за Брекзит, които в този момент не го утвърждават е рекордно висок – 22 %, сочи анкетата на “ЮГав ”.

 

Данните демонстрират, че доста британци са съгласни с Найджъл Фарадж, някогашния водач на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство и Партия “Брекзит ”, който сподели предходната седмица, че Брекзит “се е провалил ”.

 

Дори измежду тези, които са дали своят вот в интерес на отделянето от Европейски Съюз, в този момент 37 % го считат за неуспех. Повечето от тях биха се включили към Фарадж, хвърляйки виновността върху Консервативната партия, като 75 % от интервюираните считат, че “Брекзит е имал капацитет да успее, само че реализирането му на процедура от предходните държавни управления го е трансформирало в неуспех ”.

 

Близо 72 % от британците споделят, че държавното управление не се е справило добре с отделянето от Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР