Обществените тоалетни не са най-чистото място на света. Затова, когато

...
Обществените тоалетни не са най-чистото място на света. Затова, когато
Коментари Харесай

Ето какви проблеми можем да си докараме, ако клякаме над тоалетната чиния, вместо да сядаме

Обществените тоалетни не са най-чистото място на света. Затова, когато ни се постанова да ги употребяваме, доста постоянно приклякаме над тоалетната паница, вместо да сядаме. Това може би е положително краткотрайно решение, само че в дълготраен проект може да ни докара съществени здравословни проблеми:

1. Повишен риск от инфекции в пикочно-половата система.

Когато сте приклекнали над тоалетната паница, тазовите ви мускули са напрегнат на към 40%, а пикочният ви мехур не може да се отпусне. Затова, когато се изправите, най-вероятно остава неосвободено известно количество урина. Това може да докара до съществуването на бактерия и да увеличи риска от зараза на пикочно-половата система.

2. Неприятно чувство, че непрекъснато ни се върви до тоалетната.

Урината, която остава в пикочния ни мехур, покачва риска от напишкване, когато кихнем или се изкашляме. Предизвиква възприятие на раздразнение и дискомфорт и ни кара да се усещаме по този начин, като че ли непрекъснато ни се върви до тоалетната. А това от своя страна може да докара до цистит.

3. С времето пикочният мехур отслабва.

В сходна приклекнала поза не използваме тазовите си мускули както би трябвало. Затова, в случай че постоянно използваме тоалетната по този метод, пречим на мускулатурата ни да се отпусне и след време пикочният ни мехур отслабва, което води до несъзнателно изпускане на урина.

Ако се наложи да ползвате външна тоалетна, или клекнете изцяло, или седнете, само че полуприклякането е допустимо най-вредният вид.

Клякането до земята (ако сте някъде посред пустошта) е вид, за предпочитане пред полуприклекналата поза над тоалетната паница. Причината е, че в първия случай мускулите ни са отпуснати и не действаме напрегнат, което води до всички вероятни гореизброени опасности.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР