Обществената поръчката за реставрацията на ДГ „Майчина грижа“ в район

...
Обществената поръчката за реставрацията на ДГ „Майчина грижа“ в район
Коментари Харесай

Без нарушения при поръчката за ДГ „Майчина грижа“

Обществената поръчката за реставрацията на ДГ „ Майчина грижа “ в регион " Централен " може да продължи. Това реши Комисия за защита на конкуренцията с решение от понеделник. Процедурата беше обжалвана пред контролния орган от един от участниците - компания „ Парсек Груп “ ЕООД. Според жалбата на компанията има грешки в документите и техническата спецификация. Една от тях е настояването изпълнителят да има консерватор-реставратор, което обаче не е заложено в методиката за оценка.

На две места в тръжната документи пък са посочени разнообразни периоди на осъществяване - 180 и 240 календарни дни. В Община Пловдив е постъпило запитване и на 16 юли администрацията е разгласила обяснение по поръчката и точно то е предмет на жалбата в Комисия за защита на конкуренцията. Освен " Парсек Груп " претенденти за реконструкцията на стойност близо 850 хиляди лева без Данък добавена стойност са още три компании - " Стосин 2010 ", " Принс-Д " и " Интерхолд ".

Контролиращият орган в лицето на Комисия за защита на конкуренцията е решил, че направеното искане за налагане на краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “ за възлагане на социална поръчка е безпричинно. Община Пловдив е аргументирала позицията си с високата степен на публичен интерес към поръчката, чиято активност е обвързвана с обезпечаване на най-хубавите условия за образование на децата. Решението на Комисия за защита на конкуренцията предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен период от съобщаването му на страните.

Сградата на ДГ " Майчина грижа " е архитектурно-строителен монумент на културата, вписан като подобен още през 1985 година Построена е през 1885 година по план на арх. Йосиф Шнитер за жилище на фамилията на българския просветник Йоаким Груев (1828-1912). От 1952 година къщата се употребява за детска градина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР