Обществената поръчка за осигуряване на специализирани устройства за машинно гласуване

...
Обществената поръчка за осигуряване на специализирани устройства за машинно гласуване
Коментари Харесай

ЦИК се надяват през седмицата да обявят поръчката за машинно гласуване

Обществената поръчка за обезпечаване на профилирани устройства за машинно гласоподаване се надяваме да бъде оповестена в границите на тази седмица, с цел да може въпреки всичко тези бюрократични периоди, които има сега, да могат да не забавят и да може да бъдат създадени машините. Това сподели представителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи БГНЕС.
На 1 март Централната изборна комисия уведоми всички заинтригувани страни, че приготвя за възлагане социална поръчка за обезпечаване на профилирани устройства за машинно гласоподаване.
Документацията за публичната поръчка към момента не е утвърдена от ЦИК. „ Това е една от точките в дневния ред на днешното съвещание и се надяваме до края на деня да имаме документите към този момент в финален вид”, сподели Андреев през днешния ден.
Той изясни, че са изпратили писма до разнообразни способени съгласно тях държавни органи, които биха могли да сертифицират и одитират машините. „ Получихме отговори от тях, че това не е в тяхната подготвеност и те нямат опция да одитират и да сертифицират машините”, сподели Андреев. Те сложили въпроса към 5 институции, които досега дали отговор, че „ това не влиза в тяхната компетентност”.
Председателят на ЦИК Стефка Стоева съобщи, че огромният акцент и целта, който стои пред тази комисия, е машинното гласоподаване. „ Ние сме приели главните решения, 25 решения са признати до нощес. Приета е хронограмата, регионите са избрани, разпоредбите за сформиране на районните изборни комисии.
Приехме едно извънредно значимо решение – определихме правилата, по които ще се реализира машинното гласоподаване, тъй като Изборният кодекс не ги урежда, а дава, разпорежда това пълномощие на ЦИК. Сега най-важният въпрос, който стои пред нас е до тази вечер, до 24 часа според хронограмата, ние би трябвало да одобрим всички изборни бумаги и другият въпрос е да пуснем публичната поръчка. Тежка задача, изгубено е много време за жалост. Самата технология изисква време за обвяване, за обявяване, следва тежка работа”, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР