Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка поддръжка на до

...
Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка поддръжка на до
Коментари Харесай

БДЖ търси 16 нови мотриси за четвърт милиард лева

Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка поддръжка на до 16 новопроизведени електрически мотрисни влака против близо четвърт милиард лв. без Данък добавена стойност, разгласи в петък " БДЖ Пътнически транспорти ".

Машините са предопределени за обслужване на бързи (интерсити) влакове за пътувания над 3 часа, по главните железопътни линии на България.

Прогнозната стойност на процедурата е 246 787 878.93 лв. без Данък добавена стойност или близо 300 млн. лева Техническите условия са мотрисите да бъдат 4 или 5-секционни с нараснал комфорт за пасажерите, секции с първа, втора класа и места за трудноподвижни лица и детски колички, видеонаблюдение, WI-FI и опция за кетъринг зона.

Експлоатационната им скорост се изисква да е 160 км/ч, като параметрите са съобразени, както с моментното положение на железопътната инфраструктура, по този начин и с програмата за вложения и развиване на Директива за птиците “Национална компания железопътна инфраструктура “.

Основни критерии на поръчката са покупната цена на мотрисите, както и цената на тяхната поддръжка и разноските за транспорт на единица пасажер. Поръчката ще се организира на два стадия - заявление за присъединяване и подаване на механически и ценови предложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР