Общата задача на “всички, които са извън ГЕРБ в този

...
Общата задача на “всички, които са извън ГЕРБ в този
Коментари Харесай

Вигенин: Духът на парламентаризма се завръща


Общата задача на “всички, които са отвън ГЕРБ в този парламент” е да разградим този модел, да върнем демокрацията в България, свободата на медиите, свободната публицистика, свободната конкуренция в стопанската система, да възстановяваме политическия и икономическия живот и по-късно можем да преминем към идващите стъпки. Думите са на зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той разяснява довечера в студиото на „ Панорама “, че още в първия ден на новото Народно заседание е почнал да се завръща духът на парламентаризма.

Парламентът е това - всеки да си каже мнението, да не му изключват микрофона, да не го гонят от залата, както бяхме привикнали в предходния парламент, където имаше желязно, монолитно болшинство, което прави каквото му се подреди, а опозицията беше фон, подсети Вигенин.

Все още няма завършени твърди болшинства и може би това е хубавото на този парламент, продължи той и означи, че социалистите са в “удобна позиция” сега, тъй като това, което са правили като съпротива в предходния парламент, ще вършат и в този.

Това, за което се борихме освен в Народното събрание, само че и по площадите, през днешния ден продължава ме да го вършим с нашата парламентарна активност и търсим болшинства в тази посока. Надявам се, тази поредност на Българска социалистическа партия се прави оценка, добави социалистът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР