Общата пазарна стойност на биткойна надхвърли 1 трлн. долара в

...
Общата пазарна стойност на биткойна надхвърли 1 трлн. долара в
Коментари Харесай

Общата пазарна стойност на биткойна отново премина прага от 1 трлн. долара

Общата пазарна стойност на биткойна надвиши 1 трлн. $ в ранната търговия във вторник след нов скок в цената на криптовалутата, съобщи Си Ен Би Си.

Към 9:05 часа българско време биткойнът се търгува за 53 633,11 $, което е растеж от 6,91% за последните 24 часа. Това прави пазарната капитализация на цифровата валута 1,01 трлн. $, сочат данни на CoinDesk.

Това е едвам вторият случай, в който пазарната стойност на биткойна минава прага от 1 трлн. $, като това се случи за първи път на 19 февруари.

От началото на годината криптовалутата е поскъпнала с 80%, а за последните 12 месеца – с 570%.

Ралито на биткойна се дължи на няколко фактора, в това число възходящия интерес от по-големи институционални вложители и покупки от няколко водещи корпорации, в това число Tesla, Square и Microstrategy.

В неделя китайската софтуерна компания Meitu заяви, че е вложила 40 млн. $ в криптовалути, само че освен в биткойн, само че и в етер. Етерът, който работи децентрализираната блокчейна платформа Етериум, се търгува за 1 819,54 $ към 9:05 часа българско време, което съставлява 6,02% растеж за последните 24 часа. Втората най-популярна криптовалута има пазарна капитализация от 209,20 милиарда $.

Привържениците на биткойна опреличават криптовалутата на „ цифрово злато “ и евентуален актив леговище, където вложителите могат да подслонят средствата си по време на политическа или икономическа рецесия. Някои от тях настояват, че разхлабената парична политика, в това число ниските лихвени проценти и покупките на активи от централните банки, подкопават цената на фиатните пари (издаваните от страната пари) като щатския $ и вършат биткойна по-привлекателна инвестиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР