Обсъжда се възможността за използване на онлайн приложение, чрез което

...
Обсъжда се възможността за използване на онлайн приложение, чрез което
Коментари Харесай

Провеждат онлайн комисиите в Общинския съвет във Варна

Обсъжда се опцията за потребление на онлайн приложение, посредством което да се организират отдалечен формат на комисиите в Общински съвет - Варна, заяви за Moreto.net Тодор Балабанов, ръководител на ОБС-Варна.

Опит да се внедрят онлайн съвещания към този момент има, само че единствено във връзка с работата на комисиите, защото законът не разрешава на този стадий, да се вършат подобен вид съвещания на Съвета.

" Комисиите са помощни органи и не вземат всъщност крайните решение, по смисъла на административно процесуалния кодекс. ", разяснява още той.

Заседанията ще бъдат открити, към момента не ясно дали ще е в действително време посредством приложението или посредством даване на запис от извършената онлайн комисия, съобщи ръководителят на ОБС-Варна Тодор Балабанов

Обмисля се общинските съветници да употребяват приложение Гугъл meet, разяснява още Балабанов за Moreto.net Самото приложение дава опция за видео конферентни диалози. През 2017 година месинджърът на Гугъл - Hangouts се трансформира в Hangouts Meet и Hangouts Chat единствено за корпоративни консуматори, като част от пакета G Suite.

Нещата са на начален стадий и сега се тества работата с него, поръчки още Балабанов. Ще почерпим опит и от общинския съвет в столицата, където към този момент се употребява, сподели още той.

Има доста молби на жители за здравна и обществена помощ, тъй че през идната седмица се чака да се проведат онлайн комисии, на които те да бъдат прегледани, с цел да не бъдат забавяни. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР