Обсъжда се следващата да започне от 10 септември. Идеята е

...
Обсъжда се следващата да започне от 10 септември. Идеята е
Коментари Харесай

Следващата учебна година може да започне на 10 септември

Обсъжда се идната да стартира от 10 септември. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала посредством извънкласни и извънучилищни форми. Всеки шеф може да предложения родителите и да ги призове за това децата им да влязат от този момент в час. Много шефове са подготвени да създадат това. Това съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред Нова тв.
Ще има удължение на образователната година. Това е извънредно значимо. То ще бъде за децата и учениците, които имат усложнения при усвояването на материала. Според мен такова удължение би трябвало да има за всички от 1-ви до 4-ти клас, тъй като по този начин облекчаваме родителите да бъдат спокойни за 2 седмици през лятото, сподели още тя.
 Зам.-образователният министър: Има вид първият период да приключи отдалечено Зам.-образователният министър: Има вид първият период да приключи отдалечено
" Един родител да се намира до детето си и да му предава познания не е по никакъв начин неприятно. Не е неприятно децата и родителите да са дружно, въпросът е...
По думите й има дефицит на учители в страната. " Той обаче, е като безработицата - би трябвало да се поддържа, с цел да може да има интерес и търсене на работни места. Около 1000 учители се търсят всяка година в системата и всяка година тя се комплектова с нужния дефицит. Така че той може би е потребен ", разяснява Такева.
С нарастването на заплатите от 1 януари 2021 година междинната заплата на педагогическия личен състав е 1774 лева, а за непедагогическият - 943 лева В изискванията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата, уточни тя. Относно това за какво някои учителите не желаят да се имунизират на този стадий, Такева разяснява, че от една страна, част от тях са по-педантични, а от друга - осведомителната акция по отношение на имунизацията е закъсняла. " Аз ще се имунизирам ", безапелационна беше Такева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР