Обречени сме да понасяме движението в живота си, шампанското и

...
Обречени сме да понасяме движението в живота си, шампанското и
Коментари Харесай

Бързай да (се) променяш!

Обречени сме да понасяме придвижването в живота си, шампанското и милионите цялостни чаши за настъпващата година, а земята стартира нова обиколка към слънцето, на своя глава дали сме съгласни и дали сме закопчали защитните колани. Като пасажери без билет, летим с гневна скорост към този момент в новата година, всеки сграбчил по един куфар, от тези най-тежките, цялостен с обещания и очаквания, и продължаваме да пътешестваме по остарялата орбита с нов старт.

Изпращането на остарялата година е като да изпращаш някого на летището, постоянно ти е тъжно и има един check-in за багажа, който ще отпътува към месец януари. Има едно назад преброяване, което постоянно ни се коства безумно малко. В онази петдесет и девета секунда в която като че ли всичко стопира, единствено за момент, стоим с притихнал мирис и в еуфорията „ прелистваме ” мозъците си за една единствена мечта-надежда, която да ни води като пътеводна светлина. Има и едно „ Наздраве! ”, а след него се изреждат мотиви и пожелания, и всяка година като че ли имаме все по-голяма потребност от този преход сред изпращане и посрещане. Имаме потребност мислено да оставим „ опърпаните облекла ” и  разочарованията, с цел да тръгнем по пътя с новите куфари, същите тези които тежат безумно. Надяваме се да продължим със остарялата ария, само че на нов глас; да създадем кавър и един, два ремикса, които да звучат по-добре.

Аз избирам да приписвам по-малко внимание на тръгващата си година и постоянно вземам решение в по-голяма степен да посрещам идната. А и е по-лесно да посрещаш, даже и на летището, когато ще можеш да прегърнеш някой непосредствен или някоя нова опция. Особено ми е прелестно да знам, че идват новите 365 дни, които са ни делегирали пълномощия да ги управляваме с доста мъдрост и обич. Аз нуждая се и от няколко обещания, които давам на себе си, не тъй като е съвременно, а тъй като това е първата стъпка от многото напред към триумфа. Моето „ Наздраве! ” всякога е за „ напред ” по пътя, който потегля от прага на опциите ми и надвишава и най-смелите фантазии. Моето „ Наздраве! ” е за повече каузи, за повече пътешествия и още повече нови години.

Не изпускайте опциите, тъй като както споделя философът Хераклит, в никакъв случай „ не можеш да влезеш два пъти в една и съща вода на река, всичко тече, всичко се трансформира ”. Всичко тече, всичко се трансформира, панта рей и за теб, пътнико в новата година! Направи я твоя, построи я и се радвай на живота, тъй като времето лети, а за огромните триумфи е нужно по повече от всичко. Бързай, тъй като може да се окаже, че преди малко си посрещнал най-хубавата година от всички до момента!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Прес

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР