Образователни концерти за ученици стартират народният, духовият и камерен оркестър

...
Образователни концерти за ученици стартират народният, духовият и камерен оркестър
Коментари Харесай

Образователни концерти за учениците в Хасково

Образователни концерти за възпитаници започват националният, духовият и камерен оркестър при община Хасково, осведомят от администрацията. Гостуванията им в учебните заведения са планувани в интервала декември 2022 – февруари 2023 година, с дълготрайност 40 минути, съобразени с образователния проект по музика за съответния клас.

Предвижда се просветителните концерти да включват осъществявания на музикантите, съчетани с образователно-познавателни диалози с възпитаници и преподаватели. Идеята е те да се срещнат с музикалните принадлежности, да научат повече за другите жанрове и да се приобщят към музикалното изкуство, разясняват от хасковската администрация.

Образователните концерти на Народен оркестър-Хасково с диригент Димчо Йорданов ще включват показване на българските национални музикални принадлежности, както и песни и хорà от всички фолклорни области в България. Първата музикална среща е планувана за 16 декември, от 11.30 ч. до 14 ч. с учениците от петите класове на СУ „ Св. Паисий Хилендарски “.

Камерният оркестър с диригент Цанислав Петков ще среща учениците със струнните принадлежности, със спецификата на камерния състав и какво се случва, когато засвирят инструменталистите. Представянето ще включва също осъществяване на известна класическа музика и запознаване с творбите на наши и непознати композитори. Първият музикален урок с Камерен оркестър-Хасково е плануван за 17 януари 2023г., от 9 ч. до 13 часа, още веднъж в СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ с учениците от шестите класове.

Образователните концерти на Духов оркестър-Хасково с диригент Недялка Ангелова са подобаващи за възпитаници от 5, 6 и 7 клас. По време на часовете ще бъдат показани духовите принадлежности, а децата ще се научат да разпознават звука на всеки от тях, като ще се срещнат с музикалните жанрове. Духовият оркестър ще организира първия си музикален урок с децата от ОУ „ Св. Иван Рилски “ на 17 февруари 2023 година с учениците от шестите класове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР