Образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво получиха децата и

...
Образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво получиха децата и
Коментари Харесай

Община Берковица предостави образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво на деца и ученици /снимки/

Образователни комплекти за развъждане на лично дърво получиха децата и учениците в просветителните и обществените институции на територията на община Берковица, оповестиха от локалната администрация.
Комплектите, които се състоят от екологични саксии от рециклиран материал, етикети за всяка от саксиите, биотор от калифорнийски червеи, както и семена от елементарен явор, жълъди от червен дъб, кестени от конски кестен, са безплатно подаяние от Гората.бг.
Инициативата има за съществена цел засаждането на нови гори и дървета за България, с присъединяване на колкото се може повече доброволци, младежи и деца. Защото всяко засадено дърво е още една алвеола в белите дробове на нашата планета.
Кампанията „ Засаждаме бъдеще “ е провела стотици акции по даряване и засаждане на дървета из цялата страна в партньорство с МЗХГ и неговите структури, десетки общини, стотици учебни заведения и детски градини в цяла България. В осемгодишната си история Гората.бг е приобщила към идеята си над 200000 участници, с помощта на което са засадени над 900000 дървета.
Засаждането на дърво е инвестиция в бъдещето, а грижата за природата и съхранението й за поколенията е отговорност на всеки от нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР