Oбразованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота.

...
Oбразованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота.
Коментари Харесай

Образователна конференция дава старт на новата учебна година

Oбразованието e належащо да се преглежда като подготовка за живота. То е обвързвано освен с преодоляване на университетски познания, само че и с неповторимия капацитет на детето да развива независимо мислене, взимане на решения, самодисциплина, морал, умения за връзка с другите, комплициран набор от умения за кооперативност, сериозно мислене и решение на проблеми.

Как се осъществя тази цел в фамилията и в класната стая? Какви са достиженията на децата в областта на общественото развиване? Има ли характерни измерения на общественото действие на учениците?
Институт Монтесори България инициира и провежда еднодневна просветителна конференция на тематика: Развитието на детето в обществената среда, с която цели социална полемика с акцент върху методите на развиване и образование, механизмите за справяне с рискови обстановки и шерване на положителните практики.

На 17 септември 2017г. от 9:00 до 18:00 часа в Sofia Event Center в София ще имаме шанса да чуем интернационалните лектори с извънреден опит като доктор Стийв Хюз, Президент на Американското сдружение на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит Орайън, Директор AMI Обучения и Сандра Роменска, Преподавател по Лидерство и Педагогически шеф в учебното заведение по Мениджмънт в университета St Andrews в Шотландия, Обединеното Кралство.
 конференция
Ще чуем още: детският психолог Камелия Ханчева, която ще изследва тайните на прочувственото развиване при децата; Венета Нейнска – пианист, възпитател и Артистичен шеф на Модо България, ще подчертава върху позитивното въздействие на музикалното обучение върху детското обществено развиване. Детският публицист и странник Петя Кокудева ще се включи с тематиката: “Пандата е черно-бяла, тъй като играе доста шах, или забравеното изкуство на диалога с деца ”.

Като част от конференцията, Стефан Стоянов, заместник-кмет на гр. Пловдив, ще показа по какъв начин могат да бъдат въведени положителните практики и какви са механизмите за възстановяване на качеството на общественото обучение за цялостното развиване на личността.

Децата в цифровата епоха и по какъв начин младите възпитаници да бъдат готови за бъдещето е тематиката на презентацията на Жюстин Томс, която е приет специалист онлайн връзки с над 20-годишен стаж. Златина Михайлова ще дискутира образованието в подтекста на развиването на хора, организации и общества.

Като част от конферентната стратегия е планувана специфична за България прожекция на документалния филм “Най-голям късмет за триумф ” /Most Likely To Succeed (http://www.mltsfilm.org/) . Заснет в над 100 класни стаи филмът предлага взор към трогателен нов метод за поощряване на развиването на обществени умения, сериозно мислене, почитание, любознание. “Най-голям късмет за триумф ” води до полемика по какъв начин тези значими умения в днешния професионален свят могат да бъдат развивани наред с университетските познания. Във време, в което доста от неотдавна приключилите колежи се озовават без работа или заети с неквалифициран труд, филмът изследва аргументите за този феномен и предлага едно допустимо решение.

Какво споделят част от лекторите преди Конференцията:

„ Първото и най-важно умеене, от което се нуждаем, е знанието, последвано от способността да бъдеш мощен наблюдаващ на изтънчените информационни знаци. Нуждите на детето постоянно са изразени посредством придвижвания на тялото, посредством изражения на лицето, посредством звуци, които не са рев или диалект. Ако нямаме познание, тогава нямаме основа, върху която да определим изразените потребности от дребните деца “, Джудит Орайън , Директор AMI Обучения

“Изразът „ няма нищо по-постоянно от смяната “ важи и за обществените промени – обществото се трансформира непрекъснато и постоянно се е променяло. Ролята, която обществените мрежи и мобилните връзки играят в съвсем всеки аспект на живота на децята през днешния ден значи, че неща като умения за връзка, създаване на самонадеяност и схващане за лична еднаквост, умения за решение на спорове, възприятие за отговорност – са качества и умения и на ефикасните водачи. Не е допустимо да си водач за други, в случай че не умееш да ръководиш себе си ” , Сандра Роменска, учител по Лидерство и Педагогически шеф в учебното заведение по Мениджмънт в университета St Andrews, Шотландия

“Когато децата усетят, че се вълнуваш същински от нещо, то им става забавно - даже по принцип да не им е. Ако им приказваш по някаква тематика, просто тъй като „ е значима ” или е съвременно да се приказва за нея, само че ти самият нямаш същински възторг, не съм сигурна, че ще се получи прекрасен диалог. Освен това постоянно признавам неща, които не умея, не знам или са ми сложни. Поставям се в позицията на човек, който има потребност от децата, без да им го споделя непосредствено. Те, без изключение, се втурват да ми окажат помощ - поучават ме, дават хрумвания и по този метод хем се усещат значими, хем аз разбирам неща за тях и те за мен ”, Петя Кокудева , публицист

Вижте програмата на конференцията

Запознайте се с лекторите

Разгледайте графика на работилниците

Прегледайте демо кътовете
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР