Образи от въжета, от метал, керамични късове, пирони и течна

...
Образи от въжета, от метал, керамични късове, пирони и течна
Коментари Харесай

Изложбата „Персона“ се вглежда във всеки от нас

Образи от въжета, от метал, керамични парчета, пирони и течна гума. Това е лицето на изложбата „ Персона “ („ РЕRSONA “), дело на керамичката Силвия Митовска и архитекта Петър Белев. Изложбата се открива довечера в зала " 2019 “  на Градската художествена изложба в Пловдив.
Майка и наследник приготвят концептуалната галерия няколко години. По думите на Митовска това е общо художествено произведение на двама създатели с доста друга характерност.

Думата " личност "  произхожда от латинския глагол „ personare “ и първоначално се е отнасяла за театралната маска. Терминът еволюира и през днешния ден дефинира един от архетипите в логиката на психиката на Карл Густав Юнг - идеалния аспект на личността, който представяме на външния свят, акцентира в анотацията за експозицията Петър Белев.  

 Силвия Митовска с една от творбите Изложбата  повежда посетителя към анонимна персона под формата на огромни маски , а погледът към всяка една от тях е и възможност зрителят да открие свои проекции в разнообразни обстановки и по друго време.

Тези прояви са част от нашия живот . Със сигурност всеки от нас е постъпвал по този начин “, споделя Силвия Митовска за многото превъплъщения, намерили собствен артистичен израз в изложбата. Авторите ни срещат с „ един човек и неговите доста лица “.



Да предизвикваме размисъл - това беше водещото за нас, когато започнахме да работим по изображенията, споделя Силвия Митовска.

Маската, която носим в обществото, се приспособява като хамелеон и се трансформира неведнъж съгласно обстановката и подтекста, отразявайки цветовете на своята среда, обобщава Петър Белев.

Общото подстрекателство на скулптурите се добавя от 20 живописни платна . В експозицията е вплетена и анимация.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР