Обръщението на президента Джо Байдън за състоянието на Съюза във

...
Обръщението на президента Джо Байдън за състоянието на Съюза във
Коментари Харесай

CNN: Светът и Америка очакват речта за Състоянието на съюза

Обръщението на президента Джо Байдън за положението на Съюза във вторник постоянно ще е най-важната му нощ в годинат а. Противостоянието на Запада с Русия поради нейната инвазия в Украйна трансформира речта от сериозен вътрешнополитически отчет в жизненоважен миг за света, разяснява Си Ен Ен.

Годишното послание ще бъде най-хубавият късмет за Байдън да отбрани президентстия си мандат, който губи от месеци известност измежду нация, изтощена от пандемията на ковид, растящата инфлация и високите цени на бензина и разграничена от порочните последствия от президентските избори през 2020 година Сега, когато президентът Владимир Путин се нахвърли с нуклеарни закани - и до момента в който Русия нанася удари по цивилни цели в Украйна и опасенията, че районната война може да излезе отвън надзор - появяването на Байдън в праймтайма придобива историческата аура от времената на Студената война на послание на водача на свободния свят.
 Джо Байдън: Само Русия е виновна
Джо Байдън: Само Русия е виновна

Съветът по сигурност заседава в Белия дом

Предвид темпото на събитията в Украйна, Байдън няма да знае точния статус на спора малко преди да дойде в Камарата на представителите на Съединени американски щати в 21:00 часа (0200 GMT). Той сигурно ще изложи в детайли обсега и задачите на безмилостните старания на Съединени американски щати и Запада да санкционират и изолират Русия, която към този момент провокира неочаквана банкова рецесия в Москва.

Байдън също ще бъде подложен на напън да успокои светаа, като се има поради паниката от заповедта на Путин съветският нуклеарен боеприпас да бъде наведен в нараснала подготвеност. Речта му ще бъде следена деликатно, с цел да се види дали има обръщение на високо равнище към съветския водач, че е налице дипломатическо решение, което може да разреши деескалация и облекчение на натиска, предопределени да трансфорат Русия в държава-парий.

Но главната публика на Байдън ще бъде вкъщи. Последните социологически изследвания демонстрират, че публичното доверие в способността на президента да се оправя с външните работи, рецесията COVID-19 и инфлационния напън, който наранява портфейлите на елементарните американци, понижава. Байдън е изправен пред внимателен тест сред съпричастността към компликациите, пред които е изправена страната, и основаването на възприятие на оптимизъм , че с отслабването на вълната на Омикрон предстоят по-добри времена.
 Байдън: Кой, за Бога, дава правото на Путин Обновена
Байдън: Кой, за Бога, дава правото на Путин

Послание от Белия дом към Кремъл

Байдън би трябвало незабавно да обърне нещата. В момента демократите са изправени пред тежки загуби на междинните избори през ноември, на които републиканците са горещи любимци да си върнат Камарата на представителите и могат да върнат Сената. Победата в която и да е камара ще разреши на Републиканската партия да задуши вътрешното президентство на Байдън за последните две години от неговия мандат. Републиканците към този момент възнамеряват политически стимулирани следствия , с цел да създадат живота трагичен за Байдън и неговия Белия дом.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР