Обновеният информационен портал за ваксинопрофилактика Плюс мен“ беше представен по

...
Обновеният информационен портал за ваксинопрофилактика Плюс мен“ беше представен по
Коментари Харесай

Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика

Обновеният информативен портал за ваксинопрофилактика „ Плюс мен “ беше показан по време на семинара „ Ваксини и ваксинопрофилактика “, който се организира през днешния ден.

Припомняме, че платформата „ беше пусната по време на пандемията, с цел да дава информация за имунизациите против COVID-19.

Актуализираният портал към този момент показва данни за наложителните и целесъобразни имунизации, всяко едно от болесттите, против които са ориентирани имунизациите, както и Националните стратегии за имунизация, които се осъществят в България. В уеб страницата могат да бъдат открити отговори на най-често задаваните въпроси и опровергаване на най-разпространените митове, свързани с имунизациите, както и данни за националните имунизационни стратегии.

Като сполучливи стратегии основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи програмата за имунизация против ротавирус и програмата за противогрипните ваксини. „ Имунизацията против ротавирус е сполучлива бързоразвиваща се стратегия, която се възприема положително и от изпълнителите – ОПЛ, и от лицата от целевата група. Повишава се ползата към имунизациите против грип и макар че сме поръчали по-голямо количество, ще съм най-щастлив и тази година имунизациите да не стигнат “, сподели той.

Зам.-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски пък напомни, че от сряда, 27 септември, стартира приложението на новата приспособена ваксина против XBB-варианта на COVID-19. В районните здравни инспекции към този момент са разпределени 80 000 дози. Ваксините са предопределени за лица над 12 година, а през идната седмица се чака и доставка на ваксини за деца сред 6 м. и 11 година Приоритетно ще бъдат ваксинирани хората над 65 години, имунокомпрометираните лица, бременните дами и медицинският личен състав.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР