Обнадеждаващо е, че възможното ново правителство в България казва, че

...
Обнадеждаващо е, че възможното ново правителство в България казва, че
Коментари Харесай

Скопие вижда надежда след изборите в България

„ Обнадеждаващо е, че вероятното ново държавно управление в България споделя, че имаме потребност от нов метод. Ще имаме същия дух на добросъседство, неприкритост и същото предпочитание да намираме решения и да вървим напред. Ако го има и половината от този дух от българска страна, както виждаме тези дни, е допустимо да има поврат. Определено нов метод ще бъде потребен и за нас, и за тях “, сподели през днешния ден министърът на защитата Радмила Шекеринска след заключителната конференция на групата за военна интеграция на Република Северна Македония в НАТО, представена от БГНЕС.

„ Изявленията, направени през миналия интервал и резултатите от българските избори са обнадеждаващи, тъй като България се оказа в обстановка не да блокира нас и Албания, а по някакъв метод да блокира и себе си “, сподели тя. „ Тези думи наподобяват обнадеждаващи, само че, несъмнено, въпреки всичко са единствено известие. Подкрепяме този зов за нов дух, за нов вид разговор, в който ще се опитаме да не търсим виновност или причина за блокиране на съседа, а да намерим това, с което и двете страни могат да завоюват от по-голямото съдействие “, сподели министър Шекеринска.
Тя се базира на коментара на Кирил Петков, че от София, с цел да стигнеш до Скопие със аероплан, би трябвало да минеш през Виена, като акцентира, че „ това е характерен въпрос, за който би трябвало да отделим доста повече сила, в сравнение с за въпросите, които лишават съвсем цяла година от нашето двустранно съдействие “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР