Обмисляме съкратен вариант за възлагане на трайното укрепване на свлачището

...
Обмисляме съкратен вариант за възлагане на трайното укрепване на свлачището
Коментари Харесай

МРРБ обмисля съкратен вариант за укрепване на свлачището по пътя Смолян - Мадан

Обмисляме скъсен вид за възлагане на трайното подсилване на свлачището по пътя сред Смолян и Мадан, съобщи пред публицисти в Смолян районният министър Петя Аврамова. Тя взе присъединяване в цивилен разговор " Европа в нашия дом " нощес.
„ Ще спазим всички закони, имаме законно определена компания за строителство и поддържане, която работи в този район “, безапелационна бе Аврамова на въпрос дали по този метод няма да бъде заобиколен Закона за публичните поръчки .
По думите й не за първи път АПИ търси сходни способи там, където има проблем, нуждаещ се от бързо решение, какъвто е казусът със свлачището. Тя заяви, че краткотрайния път, който бе построен през Влахово, към този момент е трансфериран на община Смолян. И през летния сезон може още веднъж да се наложи неговото потребление.
„ До момента е построена анкерната стена с широчина 7 метра и дължина 100 метра . Монтирана е високоякостна мрежа с повърхност 1400 кв. м. Има спомагателна защитна ограда. За малко над 1 млн. лева са осъществените действия. Обсъждаме дали да предприемем скъсен вид с направен софтуерен план да бъде предоставен на компанията, която има контракт за настоящ ремонт за настоящо поддържане. Ще се опитаме в оптимално бързи периоди да затворим свлачището. Трябва да бъде построена джоб стена. Обмисляме и този вид и ще намерим най-краткия път да решим този проблем “, изясни тя.

Тя се съгласи с констатацията, че е рисков построеният краткотраен път през Влахово, за който имаше иронично изявление, че приличал на улей за бобслей. Потвърди, че има проблеми по този път, има и слягане от дъждовете и снеговете.
Трайното подсилване на активизиралото се през март предходната година свлачище е с индикативна стойност 3 743 000 лева с Данък добавена стойност, заложени в проектопрограмата на „ Аварийни поправки “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за 2019 година За планиране са заложени 40 дни, а за строителството - 100 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР