Облечена с дълга до земята черна рокля с пайети и

...
Облечена с дълга до земята черна рокля с пайети и
Коментари Харесай

Въпреки призивите за бойкот, Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия

Облечена с дълга до земята черна рокля с пайети и с непокрита глава, поп звездата от Съединени американски щати Марая Кери изнесе концерт в Саудитска Арабия макар апелите да го анулира в символ на митинг против нарушаванията на човешките права в кралството, съобщи ДПА.

Късно нощес Кери излезе на сцена в град Джеда като първата жена - интернационална звезда с концерт в кралството, което през последните години смекчи обществените ограничавания в опит да притегли туристи и вложения, показва ДПА.

Концертът на Кери се състоя откакто тя беше призована да поддържа арестуваните активистки за правата на дамите, на фона на известия на правозащитни групи, че арестуваните са били измъчвани и полово насилвани.

Mariah needs to cancel her show! This is making me really nervous. Please RT to spread the word. @MariahCarey#MariahCarey #SaudiArabia #Caution #WithYou #PreoceedWithCaution #JusticeForCaution #lambily #lambs #RETWEEET #RetweeetPlease #retweet pic.twitter.com/wU0H5t5QEo
— #Lambily (@MCsButterflies) 30 януари 2019 година
"Като почитателка на творчеството на Кери, бих желал да видя по какъв начин тя упорства за освобождението на сестра ми, до момента в който е на сцената ", написа през вчерашния ден Уалид ал Хатлул - брат на арестуваната активистка Лужаин.

"Този концерт е презрян опит да се покаже, че страната става по-толерантна към дамите. Но в саудитските затвори гният доста дами, единствено тъй като са пропагандирали за по-добро отношение към дамите ", добави той.

#LIVE: On a night of many "firsts " in #SaudiArabia, #MariahCarey wraps up her performance in King Abdullah Economic City as part of #SaudiIntlGolf. The songstress certainly didn't disappoint fans.

Full report: https://t.co/F7b86WeTkd pic.twitter.com/FPhsrXUvhi
— Arab News (@arabnews) 31 януари 2019 година
Повечето от арестуваните предходната година дами се бореха за право да карат, което беше позволено през юни 2018 година, и за завършек на системата на мъжко настойничество в кралството.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман беше приветстван за въвеждането на обществени и стопански промени като част от неговия упорит проект Визия 2030 за подкрепяне на диверсифицирането на стопанската система на разчитащото на петрола кралство.

Този ход включваше домакинство на развлекателни събития и отначало отваряне на киносалоните след 35-годишна възбрана. През 2018 година Саудитска Арабия разгласи, че през идващото десетилетие ще влага 64 милиарда $ в развлекателния бранш.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР