Областно пътно управление – Пловдив ще осъществява снегопочистването и поддържането

...
Областно пътно управление – Пловдив ще осъществява снегопочистването и поддържането
Коментари Харесай

Областно пътно управление - Пловдив ще почиства локалите на Асеновградско шосе

Областно пътно ръководство – Пловдив ще реализира снегопочистването и поддържането на локалите на Асеновградско шосе през сезона, който е до края на март. Това стана ясно през днешния ден на среща в Областна администрация Пловдив. На нея участваха управлението на Областно пътно ръководство в лицето на Петър Попов и инж. Бакърджиева и представители на Общините " Родопи “, Асеновград и Куклен.

Работното съвещание бе инициирано от регионалния шеф Ангел Стоев по отношение на двете значими тематики пред участниците – зимното разчистване на пътищата и поддържането на осветлението.

Асеновградско шосе е част от републиканската пътна инфраструктура и отговорност за него носи Областно пътно ръководство като част от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). По закон прилежащите локали след акт 16 ще принадлежат на общините, което значи че " Родопи “, Асеновград и Куклен ще би трябвало да поемат уговорките по поддръжката и осветлението им. Според предварителни диалози, от АПИ са подготвени да осъществят снегопочистването до края на март 2022 година Необходимо е единствено предлагането от страна на трите общини да се оформи писмено.

Представителите на Община Куклен обявиха, че локалите са прилежащи към основния път, т.е. те са едно цяло и изхождайки от тази позиция те желаят да трансферират собствеността към АПИ, с цел да нямат отговорност по поддръжката. Тъй като въпросът стои и пред останалите две общини, Ангел Стоев прикани за разговор сред тях, с цел да имат ясна позиция. Независимо дали ще е единна, тя ще е от значително значение за намирането на решение на казуса в бъдеще.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР