Областно пътно управление – Ловеч стартира обществени поръчки за изработване

...
Областно пътно управление – Ловеч стартира обществени поръчки за изработване
Коментари Харесай

Обявиха обществени поръчки за технически проекти на над 61 км пътища в област Ловеч

Областно пътно ръководство – Ловеч започва публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 61 км републикански пътища в региона, оповестяват от АПИ. 

Първата обществена поръчка е с две обособени позиции за правене на план на ремонта на два сектора от второкласния път II-35 Плевен – Кърнаре, с обща дължина 30,26 км. Единият е 11,932 км в правата Плевен – Ловеч, с планирана стойност 238 600 лева без Данък добавена стойност. Вторият е  18,33 км в сектора Троян – Кърнаре, с планирана стойност 366 600 лева без Данък добавена стойност.

Първият сектор, очакван за ремонт, стартира при границата с област Плевен и приключва при кръстовището с общинския път за с. Горан, преди входа на град Ловеч. Пътят е главната пътна връзка сред регионалните градове Плевен и Ловеч. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 60 календарни дни и стартира от датата на сключването на контракта. Той включва единствено времето за планиране и е разграничен в три междинни стадия.

Вторият сектор стартира при с. Балканец, минава през летовище Беклемето и приключва при границата с област Пловдив, като обгръща " Троянски “ проход в област Ловеч. Проходът е една от главните пътни артерии, свързващи Северна и Южна България и е най-високият Старопланински проход с надморска височина от 1525 м. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 60 календарни дни и стартира от датата на сключването на контракта. Той включва единствено времето за планиране и е разграничен в три междинни стадия.

Втората обществена поръчка е за правене на механически план на ремонта на 31 км от  път III-3504 Ловеч – Угърчин. Индикативната й стойност е 619 900 лева без Данък добавена стойност.

Участъкът от третокласния път стартира при кръстовището с път II-35 Плевен - Ловеч в гр. Ловеч, съответствува с трасето на ул. " Цар Иван Александър “ в гр. Ловеч, минава през Радювене, Орляне, ул. " Плевен “ в гр. Угърчин и приключва при кръстовището с ул. " Васил Левски “ в гр. Угърчин /чието трасе е част от път ІІІ-307 Угърчин – Дерманци/. Пътят е едната от двете пътни връзки сред град Угърчин и регионалния център Ловеч. Срокът за проектантските работи е 90 дни, разграничен в три междинни стадия.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите планове по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената, срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на ремонта и на строителния контрол.

Срокът за подаване на предложения в публичната поръчка за двата сектора от път II-35 Плевен – Кърнаре e до 22 ноември, а за път III-3504 Ловеч – Угърчин е до 21 ноември т.г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР