Областният управител проф. Наско Василев и неговите заместници арх. Банко

...
Областният управител проф. Наско Василев и неговите заместници арх. Банко
Коментари Харесай

Областният управител и неговит заместници участваха в тържествата по случй 24 май

Областният шеф проф. Наско Василев и неговите заместници арх. Банко Банов и Любомир Желев участваха в тържествата, отдадени на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и славянската словесност.

В празника взеха присъединяване и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметовете, ръководителят на Общинския съвет Мария Динева, депутати от Старозагорския район, общински съветници, хиляди старозагорци.

Тържеството стартира пред постройката на Общината. Под звуците на химна на Република България лауреати на тазгодишните награди „Млада Загора“ и „Стара Загора“ издигнаха знамената на България, на Европейски Съюз и на Стара Загора. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи в съслужие със свещеници празничен молебен за здраве и благополучие. С привет към дейците на просветата и културата и към всички старозагорци се обърна кметът Живко Тодоров. По към този момент одобрена на 24 май традиция деца пуснаха в небето балони с буквите от българската писменост.

Празничната стратегия продължи с шествие по централния бул. „Цар Симеон Велики“. Съпроводени от ръкоплясканията на събралото се голям брой, по улицата дефилирахадеца от детски градини, възпитаници от всички старозагорски съществени и междинни учебни заведения, читалищни дейци, самодейни сформира и представители на културните институции от общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР