Областният управител на Враца Надя Донкинска и заместник областният управител

...
Областният управител на Враца Надя Донкинска и заместник областният управител
Коментари Харесай

Надя Донкинска тръгна на обиколка при кметовете от Врачанско

Областният шеф на Враца Надя Донкинска и заместител регионалният шеф Николай Николов организираха поредност от срещи с кметове и представители на държавни структури, като през седмицата на място бяха посетени общините  – Криводол, Мездра и Роман.
Сред главните тематики на диалог е подготовката на локалните избори, планувани за 29 октомври. Съгласно хронограма на Централната изборна комисия до 28 август при кметовете би трябвало да се състоят консултациите за състава на съответната Общинска изборна комисия.
От извършените досега срещи стана ясно, че техническо-организационният развой по подготовката на изборите в региона протича безпроблемно.
В рамките на извършения диалог с кмета на Криводол Христо Доков, беше разисквано продължаващото възобновяване на обитаеми места след оповестеното отчасти бедствено състояние. Стана ясно, че потърпевшите фамилии са получили помощта от страната.
В двете общините Мездра и Роман консултациите за установяване състава на общинските изборни комисии са извършени, като кметът на община Мездра показа, че има излъчен състав и предлагането е изпратено в изискуемия период в ЦИК.
 „ Областната администрация – Враца ще спомага по всевъзможен метод за обезпечаването на почтен, транспарантен и спокоен избор “, разяснява регионалният шеф.
В община Роман следва осъществяването на планове по фонд „ Земеделие “,  както и построяването на екопътека по Стратегията за ВОМР на МИГ Луковит – Роман.
Актуалните проблеми пред локалните управляващи в област Враца са сходни съвсем във всяка община. Обсъдено беше положението на пътната инфраструктура в по-малките обитаеми места, които се нуждаят от незабавна рехабилитация, както и натовареният трафик в резултат затворените сектори заради ремонта на Е-79 и в общините Мездра и Роман.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР