Областният управител на Варненска област Благомир Коцев, за когото се

...
Областният управител на Варненска област Благомир Коцев, за когото се
Коментари Харесай

Областният няма да спира бюджета на община Варна, но „имал забележки“

Областният шеф на Варненска област Благомир Коцев, за който се твърди, че е обвързван с компанията, менажираща кораба " Царевна “, даде брифинг през днешния ден в постройката на регионална администрация. Повод за изказването му пред медиите, по негови думи, е, че „ от дълго време не е изнасял  информация, обвързвана с украинските бежанци “.

По тематиката с преместването на Информационния център за подпомагане на украински бежанци в зала в регион " Владислав Варненчик ", Благомир Коцев отговори, че от община Варна " се търси юридическа аргументация, за какво тъкмо тази зала би трябвало да се обособи за тази цел и на какво правно съображение от Областна администрация желаят да я употребяват “. Според него Плана за краткотрайна протекция дава юридически причини, по които залата да бъде употребена за потребностите на Информационен център.

Благомир Коцев бе безапелационен, че няма избран период, за който ще се заеме залата, тъй като към момента не е известно по какъв начин ще се развие рецесията. Той изясни още, че базата на Двореца на спорта и културата във Варна не може да се употребява за по-голям интервал от време, тъй като спортният календар на Варна е напълнен със събития, които се организират там. В същото време Областна администрация търси вид за пространства, в които да се сътвори и леглова база, която да служи като буферен център за бежанците, за които няма опция незабавно да бъдат настанени.

На журналистически въпрос по отношение на признатият през вчерашния ден на сесия на локалния парламент бюджет на община Варна, Благомир Коцев отговори, че нямат желание да стопират бюджета, само че имат забележки по него. По думите му бюджетът е рекордно висок, по тази причина представителите на страната в регионалната администрация не могат да намерят пояснение на потребността да се продават общински парцели, както и тегленето на заем, залегнало в главния финансов закон на локално равнище. Необяснимо било и „ орязването на средствата за спорт и просвета “.

Областният шеф не се посвени да насочи забележки по бюджета, който съгласно него сякаш е по-висок, а се постанова да бъдат орязани средствата по някои пера. Бърза информация опровергава тезата за „ орязването “ на регионалния шеф: бюджетът по перо " Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ е повишен със 7,9 млн. по отношение на миналогодишния, който беше 19,8 млн. Заедно с гласуваните в допълнение средства за БК " Черно море ", плануваните в тазгодишният бюджет средства по перо „ Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ доближиха 30 млн. лева

Областният шеф обаче, не отвори дума за аргументите, заради които страната е абдикирала от Варна, нито за какво стратегиите за новия програмен интервал още не са отворени и за какво не са изплатени средствата за общините.

Благомир Коцев не регистрира и обстоятелството, че на национално равнище е признато детските градини към този момент да са безвъзмездни, само че в това време се постанова общините да залагат средства в бюджетите си, с цел да прибавят към бюджетите на детските заведения.

Припомняме, че към името на Благомир Коцев се завихри скандал, откакто преди дни депутати от ГЕРБ-СДС осветлиха обвързаността му с компанията, която остави моряците ни да бъдат жив щит под обстрела на военните елементи в спора в Украйна. От изнесената информация стана ясно, че регионалният координатор за Варна на Политическа партия " Продължаваме промяната " Николай Стефанов, е шеф на компанията, менажираща кораба „ Царевна “, а в това време той е и шеф на Информационния център за подпомагане на украинските бежанци, който беше открит от страната в Двореца на културата и спорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР