Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе консултации с

...
Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе консултации с
Коментари Харесай

Партиите не се разбраха за състава на 26-та РИК

Областният шеф на Софийска област Радослав Стойчев организира съвещания с партии и обединения за установяване на състава на 26-та РИК – Софийска област за осъществяване на избори за президент и вицепрезидент и Народно заседание на 14 ноември 2021 година

Партия „ ИТН “ предложи ръководителят на 26-та РИК да е от тяхната квота, от коалиция ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ също желаеха председателското място. Демократична България и Движение за права и свободи предложиха да заемат в комисията заместникпредседателски места.

„ ИТН “ настояха като първа политическа мощ на последните парламентарни избори, да заемат председателското място. ОТ ГЕРБ-СДС обявиха, че председателското място би трябвало да се заеме от тях, базирайки се на предходен опит на техните представители в комисията. Българска социалистическа партия изиска председателското място със същия мотив, а като опция предложиха мястото на секретар на комисията да е от тяхната квота.

В хода на извършените диалозите единодушие за управлението на 26-та не беше реализирано, а документите на партиите и обединенията ще бъдат изпратени през днешния ден в ЦИК.

Съставът на 26-та РИК се състои от 13 члена.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР